Over mij

Mijn naam is Margje van Muiswinkel. Ik ben een enthousiast, energiek en vrolijk persoon met een groot hart voor onderwijs. Mijn motto is ‘Behoud altijd het kind in jezelf!’, aangezien kinderen een natuurlijke nieuwsgierigheid hebben, die ik graag wil behouden.

Nadat ik op de Pabo in aanraking kwam met basisscholen waar teams gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor grotere groepen kinderen, was ik verkocht. Deze manier van onderwijs is de toekomst, dacht ik! Meer gebruik maken van talenten en expertise van leerkrachten, meer betekenisvol, thematisch onderwijs en meer denken en werken vanuit doelen. Ik ging daarom na de Pabo Onderwijskunde studeren en als leerkracht werken op innovatieve basisscholen. Drijfveren zijn voor mij het zo goed mogelijk aansluiten op onderwijsbehoeften van kinderen, zodat elk kind zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast zie ik het als een uitdaging om kinderen meer te betrekken bij hun eigen leerproces.

Als onderwijsadviseur bij KPC Groep heb ik een bijdrage mogen leveren aan innovatie op een flink aantal basisscholen in Nederland. Ik ben expert op het gebied van unitonderwijs (Slim Fit, Teamonderwijs op Maat) en het thematisch, betekenisvol werken (werken met kernconcepten). Daarnaast heb ik met veel scholen mogen werken aan het ontwikkelen van het doelgericht denken en handelen.